Руски миротворец е ранен при експлозия на минна в Нагорни Карабах. Един офицер от азербайджанските въоръжени сили е убит, четирима служители на министерството на извънредните ситуации на Нагорни Карабах са ранени, съобщи руското министерство на отбраната.

25 000 души вече са се завърнали в Нагорни Карабах за 5 дни

25 000 души вече са се завърнали в Нагорни Карабах за 5 дни

След неотдавнашните военни действия

Според министерството на 23 ноември съвместна група за обмен на тела на загинали военнослужещи, състояща се от представители на миротворци от Руската федерация, въоръжените сили на Азербайджан, министерството на извънредните ситуации на Нагорно-Карабахска република и Международния комитет на Червения кръст, е издирвала загиналите в Тертерския район.

ЕК осигурява допълнителни 3 млн. евро за хуманитарна помощ в Нагорни Карабах

ЕК осигурява допълнителни 3 млн. евро за хуманитарна помощ в Нагорни Карабах

Включително храна, вещи за зимата, здравна подкрепа, медицинско оборудване

"В района на населеното място Мадагиз е възникнала експлозия на минна. В резултат на експлозията е ранен офицер от руските мироопазващи сили. Един офицер от въоръжените сили на Азербайджан е убит. Още четирима служители на Министерството на извънредните ситуации на Нагорни Карабах са ранени", заяви министерството на отбраната в Москва. "Руският военнослужещ е откаран в болница в град Баку, където му се предоставя необходимата медицинска помощ. Няма опасност за живота", добавиха от министерството.

Франция иска международно наблюдение в Нагорни Карабах

Франция иска международно наблюдение в Нагорни Карабах

За спазване на примирието и срещу опитите Западът да бъде изтласкан

Както отбелязват от министерството на отбраната, съвместните групи за издирване и предаването на телата на загиналите по време на конфликта, създадени по инициатива на командването на руските миротворци, работят безпроблемно и ефективно вече повече от седмица. Всички тела на мъртвите, намерени в резултат на тяхната работа, се предават на страните за погребение.