Израел регистрира 4-месечен пик на положителни проби, както и непрекъснато нарастване на броя на новозаразените с коронавируса и пациенти в тежко състояние, докато вирулентният "Делта" вариант на коронавируса се разпространява, информира "Аарец".

Израелското министерство на здравеопазването регистрира в неделя 1 398 новозаразени с COVID-19, като 108 души са в тежко състояние, 20 от които са на командно дишане, а 25 са в критично състояние. Освен това в израелските болници има 199 пациенти с коронавирус.

Без маски - без обслужване: Израел налага нови ограничения за COVID-19

Без маски - без обслужване: Израел налага нови ограничения за COVID-19

Израел води битка с Делта варианта

Според данните на Министерството на здравеопазването от 108 пациенти, които страдат от тежки симптоми, 75 са били ваксинирани с една или две дози.

След като в неделя повече хора бяха диагностицирани с COVID-19 - 1 398 в сравнение с 969 в събота - 2,08 процента от направените тестове са били положителни, постепенно покачване от 1,79 вчера и най-високия процент от 17 март.

Израел също така регистрира 20-дневен пик в броя на нововаксинираните хора, повечето от които са получили втората си доза. Данните идват, след като израелският премиер Нафтали Бенет разкритикува неваксинираните хора, които са избрали да не се имунизират, по време на телевизионно обръщение.

Израел обмисля да следи карантинираните с телефонно приложение

Израел обмисля да следи карантинираните с телефонно приложение

Който не иска, може да прати селфи с лична карта

Вчера правителството на Израел одобри електронен мониторинг на хората, влизащи в страната, които са задължени да останат под карантина.

Въпреки че кабинетът одобри използването на "електронни мерки", правителството не планира да използва гривни за проследяване, а по-скоро да насърчи използването на приложение за смартфон.

Миналата седмица правителството възстанови ваксинните паспорти за събития с над 100 души в затворени помещения. На въпрос дали тези нови изисквания биха били достатъчни, Нахман Аш, който е ръководител на националния оперативен щаб на Израел за борба с COVID-19, заяви, че се надява това да намали нивото на заразяване, но че ситуацията ще трябва да се наблюдава, за да се види дали трябва да се предприемат допълнителни стъпки.

Строги мерки срещу пандемията в Израел

Строги мерки срещу пандемията в Израел

Тел Авив разработва ново лекарство срещу коронавируса