През последното денонощие в Италия са били регистрирани 35 098 заразени и още 580 починали от новия коронавирус (COVID-19), съобщават световните осведомителни агенции.

Увеличението на починалите за 24 часа е най-голямото от април насам. С това броят на починалите от началото на епидемията в страната достигна 42 330 души, докато броят на заразените от началото на епидемията вече е 995 463 души

Италия се нарежда на шесто място в света по брой на починалите от COVID-19 след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Великобритания. 

Над 25 000 нови случая на коронавирус и 356 починали в Италия

Над 25 000 нови случая на коронавирус и 356 починали в Италия

Министерството също обяви, че са починали 356 души спрямо 331 ден по-рано

Очаква се още четири области - Кампания, Емилия-Романя, Венето и Фриули-Венеция Джулия - да бъдат повишени до оранжеви или червени зони.

Тоскана, Умбрия, Базиликата, Лигурия и Абруцо ще бъдат оранжеви зони, което означава, че баровете и ресторантите ще бъдат затворени напълно и хората няма да могат да пътуват извън своя град от сряда.

Правителството обаче е под натиск да наложи национална блокада, като решение за това може да бъде взето на 15 ноември.

Силвио Брусаферо, председателят на висшия здравен институт на Италия, заяви, че всички 20 области на Италия са в ситуация на "умерен или висок риск" и че прагът за прием в болница вече е преминат в някои области.

Коронавирус: Дефицит на легла в интензивните отделения и на болничен персонал в ЕС

Коронавирус: Дефицит на легла в интензивните отделения и на болничен персонал в ЕС

Тежка здравна криза в богатия ЕС