Обилен снеговалеж в Истанбул парализира трафика за трети ден. Босфорът отново бе затворен за корабоплаване. За пореден ден са отменени стотици полети, съобщава Агенция "Франс прес".

Със смразяващи температури и силни ветрове, Босфорът - един от най-натоварените за корабоплаване проливи, бе затворен заради намалена видимост, информират от турската брегова охрана.

Стотици отменени полети в Истанбул заради снега

Стотици отменени полети в Истанбул заради снега

Корабоплаването е възстановено

Преустановени са всички пътнически фериботни услуги, известни със свързването между азиатската и европейската част в турския най-голям град.

Училищата в целия град са затворени, обяви в туитър валията на Истанбул Васип Шахин.

Това е най-тежкият снеговалеж от 2015 г. насам. През последните три дни стотици полети бяха отменени и хиляди пътници бяха блокирани на международното летище в Истанбул.

Турският национален превозвач "Турски авиолинии" обяви, че очаква днес от летище "Ататюрк" да излетят само 292 полета. В нормален ден, на летището кацат и излитат над 1500 самолета.

Студовете сковаха Полша, в Турция спряха движението през Босфора

Студовете сковаха Полша, в Турция спряха движението през Босфора

Необичайна за Турция зима

Изпълнителният директор на "Турските авиолинии" Билал Екси обяви в Туитър, че в неделя са обслужени само 171 полета, а над 600 са били отменени. Това породило гневни оплаквания от блокираните пътници. Екси допълни, че проблемите са заради липсата на слотове за излитане и кацане на летище "Ататюрк" заради снеговалежа.