Морските алеи на градовете Солун, Патра и Волос ще се отворят отново във вторник, като част от плана на правителството за постепенно намаляване на карантината, наложена през март, за да се ограничи разпространението на коронавируса, заявиха гръцки медии.

Зоните бяха затворени за жители в края на март, след като многократните убеждения от властите, че струпванията са нарушение на основните правила за социално дистанциране, бяха игнорирани.

Гърция планира отваряне на хотелите от юли

Гърция планира отваряне на хотелите от юли

Атина очаква европейска стратегия...

Планът за постепенно отваряне на бизнеса и облекчаване на карантината ще бъде представен от премиера Кириакос Мицотакис във вторник следобед.

Изказвайки се на ежедневния брифинг за коронавируса в понеделник, заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас заяви, че новата фаза ще се развива постепенно през май и юни, за да позволи на различните сектори от икономиката да се подготвят за промените.

Гърция подготвя нови правила в сферата на туризма заради коронавируса

Гърция подготвя нови правила в сферата на туризма заради коронавируса

Ако трябва да мислим за възможността за пътуване тази година, трябва да бъде при определени нови правила

Хардалиас също така подчерта, че всички ограничителни мерки ще останат в сила до 4 май, което означава, че няма "място за кратки пътувания" през празника 1 май.