Гръцкото правителство предлага хотелите в страната да отворят от юли, за да се спаси част от туристическия сезон, предаде БНР. 20% от брутния вътрешен продукт на Гърция идва именно от туризма.

Хотелиери предлагат различни схеми за активизиране на сезона, но липсва конкретно решение на правителството. Те са в очакване на новата програма, за да решат дали въобще да отварят туристическите обекти. Според повечето от тях, сезонът се очертава през трите месеца от юли до октомври.

Все още се говори с несигурност за пристигане на туристи от чужбина.

Говорителят на здравното министерство Сотирис Циодрас заяви на брифинг, че "още е много рано да се коментира за движение на туристи от една страна в друга".

Гърция подготвя нови правила в сферата на туризма заради коронавируса

Гърция подготвя нови правила в сферата на туризма заради коронавируса

Ако трябва да мислим за възможността за пътуване тази година, трябва да бъде при определени нови правила

В туристическия сектор очакват конкретност за здравните изисквания при настаняването на туристите. Предстои да се наложат нови правила за хотелите, басейните, ресторантите и туристическите автобуси. Засега обаче те не са конкретизирани.

Очаква се стимулиране на вътрешния туризъм, както и привличане на туристи от съседните балкански страни.

Атина смята, че е необходима обща европейска стратегия за туризма през този летен сезон, по думите на ресорния министър Харис Теохарис.

Прогнозират рецесия в Гърция след свиване на икономиката с 9%

Прогнозират рецесия в Гърция след свиване на икономиката с 9%

Агенцията ревизира прогнозата си от "положителна" на "стабилна".