Гръцките власти са арестували общо осем души във връзка с инцидента в бар в Халкидики, при който няколко души бяха ранени. Не се уточнява дали последните трима арестувани са български граждани, съобщават БНР и Нова телевизия.

Според гръцките медии сред новите трима задържани е и 55-годишният собственик на бара в Ханиоти, където стана екшънът. Задържани са и двама ранени при стрелбата. Тримата са хоспитализирани и са под охрана в болницата в град Полигирос.

След стрелбата бяха арестувани петима българи, които вече са получили обвинения за нарушаване на закона за оръжията, за сбиване и за нанасяне на телесни повреди

Все още за основна се смята версията, че един от ранените е притежавал недекларирано оръжие, но от него не е стреляно. Основен заподозрян за стрелбата остава охранител на заведението, който все още се издирва

Свидетели посочиха него като извършител. Медиите публикуваха записи от инцидента и обсъждат различни версии за конфликта, включително възможни мотиви, свързани с конкуренция в бизнеса.

В някои медийни коментари се допуска и скандалът да е следствие от желание на конкуренцията да затвори заведението, което е популярно и печелившо.

Случаят предизвиква широк обществен интерес, като в медиите се споменава и намесата на спасител-доброволец, който по случайност е бил на мястото и е оказал първа помощ на ранените, като реално е спасил живота им.

Припомняме, че двама души бяха ранени с огнестрелно оръжие при сбиването в българско участие в заведение на полуостров Халкидики в Гърция, съпътствано и със стрелба. Един човек е с лека телесна повреда.

Българин беше прострелян в бар в Гърция

Българин беше прострелян в бар в Гърция

Той е в тежко състояние, в болница са и още двама български граждани