Около 20 души са загинали в Тайланд при експлозия в сряда във фабрика за фойерверки северно от Банкок, съобщи полицията, докато властите инспектираха мястото, но все още не са намерили оцелели, предава Ройтерс.

Не е ясно какво е причинило инцидента, който се е случил следобед в провинция Суфан Бури на около 120 км северно от Банкок, каза полицията.

"Не можем да кажем дали всички работници са загинали. Служителите влизат в обекта, за да разследват. Те не са открили оцелели", каза губернаторът на провинцията Натапат Суванпратип пред Ройтерс.

Предварителното разследване показва, че броят на загиналите е 20, според изявление на полицията, а още "много" са ранени.

Премиерът Срета Тависин беше информиран за експлозията по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, и призова за бързо разследване.

"Премиерът нареди инспекция на завода, за да се види дали работи законно и дали експлозията е причинена от небрежност. Законът трябва да се прилага в максимална степен, защото има невинни жертви и пострадали", се казва в изявление на кабинета на Срета.

Тайланд готви нова забрана на канабиса за развлекателни цели

Тайланд готви нова забрана на канабиса за развлекателни цели

Новият премиер е обещал да забрани развлекателната употреба з