Хеликоптери откриха останките от руския самолет Сухой Суперджет, който изчезна в сряда, съобщиха индонезийски власти, цитирани от Би Би Си.

Няма признаци за оцелели пътници, съобщи индонезийската компания, представляваща "Сухой".

Сухой Суперджет 100 изчезна от радарните екрани 50 минути след излитане от Джакарта за кратък демонстрационен полет. 45 души е имало на борда на самолета.

Останките от разбилия се самолет са открити в планината Салак в Индонезия на височина 1500 метра.

По-рaно властите съобщиха, че хеликоптер е забелязал останки от едната страна на скала, която се намира близо до спящ вулкан.

"Самолетът се е разбил на ръба на планината Салак", съобщи по националната телевизия индонезийският президент Сусило Бамбанг Юдойоно.

Самолетът не е цял и спасителните екипи не са открили оцелели.

От транспортното министерство на Индонезия вчера обявиха, че на борда на самолета е имало бизнесмени от страната и официални лица от руското посолство.

Припомняме, днес бе подновено издирването.

Вчерашното издирване на самолета бе неупешно. Спасителите бяха затруднени от силните ветрове и тъмнината и прекратиха издирването. Тази сутрин мъгли също затрудняваха спасителите.

Наземна спасителна група се е насочила към мястото, където се е разбил самолета.

По-късно бе съобщено, че на мястото в Индонезия, където падна руският самолет "Сухой суперджет" са намерени тела.

Първата група спасители, стигнала до планината Салак в провинция Западна Ява, "събират останки от телата", съобщи междувременно руският блогър Сергей Доля, участвал в роуд шоуто на руския авеиолайнер под наслов "Приветстваме Азия".