Палестински радикали изстреляха ракета от ивицата Газа по Израел. Това съобщава армейската пресслужба.

Припомняме, че днес в Израел се провеждат парламентарни избори.

"Една ракета беше изстреляна от ивицата Газа по израелска територия", се казва в изявление на военните. "След изстрелването предупредителните сигнали се използваха само в необитаеми райони", добави пресслужбата.

Според държавната радиостанция Кан няма съобщения за жертви. Според нея ракетата е паднала в необитаем район близо до големия град Беершеба в пустинята Негев в южната част на еврейската държава.

Израел бомбардира Газа

Израел бомбардира Газа

Не се съобщава за пострадали

Радиото отбелязва, че палестински радикали са изстреляли ракета от ивицата Газа към град Беершеба в южната част на Израел, където министър-председателят на еврейската държава Бенямин Нетаняху е бил на среща със своите привърженици в деня на парламентарните избори в страната.

Премиерът е бил изведен от ресторант след сигнала за въздушна тревога. 

Според радио "Кан" това е първата ракетна атака на израелска територия от Газа през 2021 г. и първата ракета, изстреляна към Беершеба от края на 2019 г.

Предишния път палестински радикали изстреляха две ракети от сектора на 25 декември миналата година, и двете бяха прихванати от системата за противовъздушна отбрана "Железен купол".