Действащият министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан отговори на съобщенията, че Северна Корея е тествала ново тактическо оръжие. Той дори посочи, че не е балистична ракета. "Няма да вляза в подробните разузнавателни данни, но бих посочил, че не е балистична ракета", каза Шанахан пред репортери.

Тръмп поискал Северна Корея да предаде ядреното си оръжие на САЩ

Тръмп поискал Северна Корея да предаде ядреното си оръжие на САЩ

На срещата в Ханой…

Действащият шеф на Пентагона не каза дали оръжието е нова способност на Северна Корея и добави, че след теста не е имало никаква промяна в позициите на САЩ. По-рано в четвъртък руски представител заяви, че Пхенян просто укрепва защитата си и "няма агресивни стремежи".

Припомняме, вчера държавните медии в Северна Корея съобщиха, че страната е тествала ново тактическо оръжие. Не се уточняваха обаче детайли около вида на оръжието. Ким чен Ун приветства теста, като е заявил, че това е важна стъпкана пред за военната индустрия.

Това бе първият подобен опит за страната след провалената среща в Ханой между Ким и американския президент Доналд Тръмп. В същото време КНДР настоя  държавният секретар на САЩ Майк Помпео да бъде изваден от навлезлите в задънена улица ядрени преговори между Пхенян и Вашингтон.