Британската полиция в понеделник обвини мъж в две убийства, след като човешки останки бяха открити в куфари на висящия мост Клифтън в Бристол, предава Ройтерс.

34-годишният Йостин Андрес Москера беше обвинен в убийството на двама мъже, идентифицирани от полицията като 62-годишния Алберт Алфонсо и 71-годишния Пол Лонгуърт.

Двете жертви са имали връзка и са живели заедно в апартамент в Шепърдс Буш, Западен Лондон, където Москера също е отсядал за кратък период от време, заявиха от Скотланд ярд.

Останки, принадлежащи на мъжете, също бяха открити в апартамента в Западен Лондон.

"Знам, че този ужасен инцидент ще предизвика безпокойство не само сред жителите на Шепърдс Буш, но и в по-широката ЛГБТ общност в Лондон", каза в изявление заместник-помощник комисар Анди Валънтайн.

"Надявам се, че ще бъде известно успокоение, че въпреки че следствените действия все още продължават и разследването е на сравнително ранен етап, в момента не търсим никой друг във връзка с тези две убийства", добави той.

Полицията също така каза, че събраните досега доказателства не предполагат хомофобски мотив, но случаят първоначално е бил категоризиран като престъпление от омраза - класификация, която ще бъде преразгледана, когато се появят повече доказателства.

Полицията в Бристол, Югозападна Англия, получи сигнали късно в сряда вечерта за мъж с куфар, държащ се подозрително на моста Клифтън. По-късно наблизо бе намерен втори куфар.

Москера, който според полицията е пътувал от Лондон с куфарите, беше арестуван в събота в Бристол. Той ще се яви пред магистратския съд на Уимбълдън в Лондон по-късно в понеделник.

ЛГБТ общността е по-малко дискриминирани в ЕС, но става често жертва на агресия

ЛГБТ общността е по-малко дискриминирани в ЕС, но става често жертва на агресия

14% от членовете на общността са преживели физическо или сексуално нападение