Полицията, която претърсва резервоар в южна Португалия по случая с британското момиче Мадлин Маккан, приключи тридневното си издирване, съобщава АФП.

Полицаи от Португалия, Германия и Великобритания, както и португалски пожарникари са участвали в претърсването на бреговете на язовир Араде, което започна във вторник.

"Събраният материал ще бъде предаден на германските власти", се казва в изявление на португалската полиция.

Те не дадоха подробности какво е било събрано, нито каква е била целта на операцията.

Местните медии казаха, че са взети проби от отцепения район, но не е открито нищо, свързано със случая.

Издирването на Маделин Маккан продължава, но с малки надежди

Издирването на Маделин Маккан продължава, но с малки надежди

Продължава претърсването на язовир в Потугали

Припомняме, че по-рано в четвъртък германски прокурор снижи надеждите за скорошен пробив в 16-годишното издирване на изчезналото дете. 

Германските власти, които посочиха заподозрян по случая, помагат на португалските екипи да претърсят отдалечения район във вътрешността на крайбрежния курорт Алгарве, където Маккан - тогава на три години - изчезна от спалнята по време на семейна почивка през 2007 г.

"Разбира се, има известни очаквания, но те не са големи", каза прокурорът Кристиан Волтерс пред Ройтерс. Беше важно да се покаже, че властите разследват случая, добави той.

Миналата година германските прокурори обявиха Кристиан Брюкнер за официално заподозрян за изчезването на Маккан. Осъденият наркодилър и насилник на деца е зад решетките в Германия за изнасилване на 72-годишна жена в същия район на Алгарве.

Брюкнер отрече да е замесен в изчезването. Не е открито тяло.

В Португалия претърсват язовир във връзка с изчезването на Маделин Маккан

В Португалия претърсват язовир във връзка с изчезването на Маделин Маккан

Полицията действа по сигнал от Германия