Всички загинали при терористичния атентат на московското летище „Домодедово" са идентифицирани. Единственото неразпознато лице все още е на терориста, като за целта ще бъдат назначени допълнителни изследвания, съобщава Интерфакс, позовавайки се на източник от медицинските среди в Русия.

Към този момент са разпознати телата на всички 35-ма загинали при трагедията на руското летище. Остава да се идентифицират само останките на предполагаемото камикадзе, подчертава източникът.

Тялото на терориста е почти унищожено, като за идентифицирането му най-вероятно ще бъде направена ДНК експертиза.

Министерството на извънредните ситуации на Русия публикува пълния списък с имената на загиналите при атентата.

34 от телата са минали през юридическа процедура по разпознаване. Сред загиналите има граждани на Украйна, Германия, Узбекистан и Таджикистан. По-рано бе съобщено, че един от загиналите - Николай Иванов, е гражданин на България, но се оказа, че има австрийско гражданство.

В списъка на хоспитализираните след атентата са 116 души от Таджикистан, Франция, Италия, Молдова, Сърбия, Словакия, Словения и Германия.

Летище „Домодедово" беше разтърсено от силна експлозия, станала в 16,32 часа местно време на 24 януари. Взривното устройство е било с мощност между 2 и 5 кг в тротилов еквивалент и натъпкано с парчета бодлива тел.

По-късно на  мястото на атака бе открита главата на предполагаемия атентатор-камикадзе. Според източник от руската милиция, той е от арабски тип, на видима възраст 30-35 г.

Припомняме, сред жертвите на атентата на международното летище "Домодедово" има и български гражданин.Министерството на извънредните ситуации на Русия публикува официален списък на загиналите.

Днес е ден за ден на траур е Москва и Подмосковието.