Украйна продължава да отбива масирана атака с дронове от страна на руската армия. Това е втората атака за тази нощ, като към тази сутрин въздушна тревога е обявена в осем области - в Северна и Централна Украйна, включително столицата Киев.

Отломки от свален дрон паднаха на две места в Киев при първата вълна на атака. По предварителни данни няма пострадали. В единия случай многоетажен жилищен блок в Голосеевския район е с нанесени щети.

В Черкаска област в резултат от падане на дрон е възникнал пожар в промишлено предприятие. Местните власти организират потушаването му, но Виктор Табурец, ръководител на военната областна администрация, не посочва вида на предприятието.

Русия атакува Западна Украйна с ракети "Кинжал"

Русия атакува Западна Украйна с ракети "Кинжал"

Масирана атака и с дронове втора нощ поред

Въздушна тревога с опасност от ракети е обявена в Харковска област, а допълнително към 8.00 часа сутринта въздушна тревога бе обявена и над Одеска област.

Обстановката в Покровското направление остава напрегната - там противникът съсредоточава основните си настъпателни усилия. Това докладва тази сутрин в сводката си Генералният щаб на Украйна. Руската армия е атакувала 59 пъти украински позиции. Повече от половината от всички сблъсъци са се състояли в района на Новогродовка и Гродовка.

Освен това окупаторите атакуват активно в Купянското, Кураховското и Торецкото направление. През изминалото денонощие са възникнали 182 военни сблъсъка.

Русия призна ситуация на границата с Украйна за трудна, но под контрол

Русия призна ситуация на границата с Украйна за трудна, но под контрол

Украинските сили са опитали да пробият границата при Белгородска област