Най-малко седем души загинаха и повече от десет други бяха ранени, когато заподозрян контрабандист на хора загуби контрол над микробус, превозващ мигранти, съобщи германската полиция, цитирана от Ройтерс.

Инцидентът е станал на магистрала A94 на изток от Мюнхен, след като микробусът "Мерцедес Вито" е започнал да ускорява по време на полицейско преследване, добави полицията.

Микробусът е превозвал 23 мигранти, сред които и деца. Седем души са загинали, включително едно дете, след като микробусът се е преобърнал няколко пъти, докато останалите пътници са получили различни по степен наранявания и са били откарани в близките болници, съобщи полицията.

Лекият автомобил тип ван предназначен за максимум девет души е бил сериозно претоварен. Бежанците са от Сирия и Турция, но все още самоличността им не е изяснена. Според полицията заподозреният трафикант, който е оцелял при инцидента, се разследва за убийство.

Миналия месец германските власти наложиха граничен контрол с Полша и Чехия.

Двама загинали и шестима ранени при катастрофа с мигранти в Унгария

Двама загинали и шестима ранени при катастрофа с мигранти в Унгария

Полицейските данни показват скок в броя на незаконните преминавания на мигранти

Германия регистрира ръст на молбите за убежище за първи път със 78% през първите седем месеца на 2023 г., според официални данни. През август регистрираните незаконни преминавания на границата към Германия достигнаха 14 701, което е с 66% повече спрямо същия месец на миналата година, показват данни на полицията.

Хенри Кисинджър: Германия допусна твърде много чужденци

Хенри Кисинджър: Германия допусна твърде много чужденци

Атаката на Хамас срещу Израел, която се празнува по улиците на Берлин, показва, че Германия е пуснала твърде много мигранти