Седем души са загинали в американския щат Тексас, след като автомобил е блъснал група на автобусна спирка в близост до приют за бездомни и мигранти, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в град Браунсвил, близо до границата с Мексико, около 08:30 ч. местно време (14:30 ч. по Гринуич).

Най-малко шестима души бяха ранени, някои от тях тежко.

Шофьорът е бил арестуван и му е повдигнато обвинение. От полицията в Браунсвил съобщават, че не е ясно дали инцидентът е бил умишлен.

В по-ранни съобщения на американските медии полицията беше цитирана да казва, че изглежда става въпрос за умишлено нападение.

Директорът на намиращия се наблизо център "Епископ Енрике Сан Педро Озанам" Виктор Малдонадо заяви, че записите от охранителните камери показват джип, който "минава на светофара, който е на около стотина метра, и просто минава през хората, които са седели там на автобусната спирка".

Той заяви пред Асошиейтед прес, че повечето от жертвите са венецуелски мъже.

Най-малко 9-ма убити при стрелба в търговски център в Тексас

Най-малко 9-ма убити при стрелба в търговски център в Тексас

Други седмина са в болница

Лейтенант Мартин Сандовал от полицейското управление на Браунсвил съобщи пред местните медии, че шофьорът също е бил откаран в болница за лечение и му е направен тест за наркотици и алкохол.

Според служители на американската гранична охрана в град Браунсвил напоследък се наблюдава рязко увеличение на броя на пристигащите нелегални мигранти.

Г-н Малдонадо заяви пред местните медии, цитиран от АП, че през последните два месеца центърът "Озанам" - приют за нощувки, който може да побере до 250 души, е приемал до 380 души на ден.

1 убит при стрелба на парти за дипломиране в Тексас

1 убит при стрелба на парти за дипломиране в Тексас

Няма арестувани

Миналия месец властите в Браунсвил обявиха бедствено положение, следвайки други гранични градове в Тексас, които направиха същото.