Електрически кабел се скъса и падна върху влак Eurostar, пътуващ от Лондон за Амстердам, през Брюксел в четвъртък сутринта, съобщава POLITICO.

При инцидент, който се очаква да обърка движението по натоварения маршрут от Лондон до Брюксел, кабелът падна върху влак Eurostar малко преди 9 часа сутринта местно време (11 часа българско време) като причини дъжд от искри . Инцидентът е станал непосредствено преди входа на тунела под Ламанша в Кент и спря движението по едната линия.

"Новините не са добри", е казал началникът на влака на пътниците, добавяйки, че композицията ще остане на място известно време. "Ще трябва да бъде изпратен спасителен влак от Лондон," е уточнил той.

Без външно електричество аварийните светлини и климатикът скоро ще изгаснат. Репортер на POLITICO от по-късен влак Eurostar от Лондон беше информиран, че ще могат да преминат покрай неподвижния влак на другия коловоз.

Повредените и счупени електрически проводници могат да причинят големи закъснения на влаковите линии и в миналото са били отговорни за електрически инциденти, като машинист на влак получи силен токов удар от ниско висяща жица под напрежение във Великобритания през 2014 г.

Спасени са всички 41 индийски работници, блокирани в срутения тунел

Спасени са всички 41 индийски работници, блокирани в срутения тунел

След 2 седмици опити мъжете да бъдат извадени