Бразилия отбеляза най-големия си ръст на починали от COVID-19 в сряда с 615 нови случая през последните 24 часа, съобщи АП.

Броят на новите заразени е 10 503 души. Тревожните данни идват часове след като президентът Жаир Болсонару обяви във вторник, че най-лошото от кризата е приключило.

Над 100 000 заразени с коронавирус в Бразилия

Над 100 000 заразени с коронавирус в Бразилия

Жертвите вече надхвърлят 7000 души

Бразилските здравни власти признаха за първи път, че са необходими блокади и контрол на движението, за да се спре разпространението на COVID-19. От своя страна Жаир Болсонару омаловажава заплахата от пандемията.

Междувременно говорителят на Болсонаро Отавио до Регу Барос е тестван положително за коронавирус и в момента е в карантина у дома. Новината предизвика опасения относно излагането на президента на вируса.

Съд в Бразилия даде 5 дни на Болсонару да разкрие резултатите си за коронавирус

Съд в Бразилия даде 5 дни на Болсонару да разкрие резултатите си за коронавирус

Президентът два пъти се подложи на тестове за Covid-19

Бразилия е епицентърът на огнището на COVID-19 в Латинска Америка. Централната банка намали референтния си процент до рекордно ниските 3%, за да даде тласък на бразилската икономика. Това беше седмото намаляване на лихвите от юли 2019 г., тъй като централната банка се опитва да съживи икономика, която вече страдаше преди пандемията.