Още 174 души са починали от новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Турция, което е рекорд от началото на епидемията в югоизточната ни съседка, като през всеки от последните четири дни беше поставян рекорд. Това показват данните на турското здравно министерство, цитирани от "Ройтерс".

Турските здравни власти също така съобщиха за най-голям брой заразени в рамките на последните 24 часа от началото на епидемията досега.

Турция включи в статистиката за първи път от юли COVID безсимптомните

Турция включи в статистиката за първи път от юли COVID безсимптомните

След критики, че умишлено крие истинските данни

Данните показват, че Турция е регистрирала 29 132 заразени с коронавируса през изминалото денонощие, включително асимптоматични. От юли до вчера Анкара е съобщавала само за заразените със симптоми, като такива през последните 24 часа са 6 876 души. С това общият брой на отчетените заразени в Турция досигнаха 474 606 души, от които са починали 13 014 души.

Новото изчисление на заразените през последното денонощие е и най-високият брой в рамките на такъв период от началото на епидемията, но исторически данни и общия брой на всички заразени все още не са налични.

Турция счупи рекорда за починали от коронавируса за 24 часа

Турция счупи рекорда за починали от коронавируса за 24 часа

От началото на епидемията в югоизточната ни съседка са регистрирани общо 12 084 починали