Властите в Германия удължават карантината до края на януари, която влезе в сила на 16 декември заради новия коронавирус (COVID-19). Това съобщи германският канцлер Ангела Меркел след среща с ръководителите на 16-те провинции.

"Искаме да удължим до 31 януари действието на решенията, взети през декември", каза тя.

Германия обмисля да следва плана на Великобритания за една доза от ваксината

Германия обмисля да следва плана на Великобритания за една доза от ваксината

Обединеното кралство прилага подобна стратегия

Тя също така потвърди, че в кризисните във връзка с коронавируса провинции на Германия ще бъде забранено отдалечаването от дома без основателна причина на разстояние над 15 км. Основателните причини включват например посещение на лекар. Правилото ще влезе в сила в провинциите, където в течение на една седмица на 100 хиляди души има 200 заразени с коронавируса.

Заради новата вълна на COVID-19 пандемията, в началото на ноември първо бяха затворени кафенетата и ресторантите, но това не се оказа достатъчно. В средата на декември мерките трябваше да бъдат затегнати значително и почти всички търговски обекти бяха затворени. Театрите, музеите, фризьорските салони, салоните за красота не работят, учениците започнаха дистанционно обучение. Предполагаше се, че мерките ще бъдат в сила до 10 януари.

В Германия спорят дали ваксинираните да имат специални права

В Германия спорят дали ваксинираните да имат специални права

Засега няма отговор...

От началото на епидемията в Германия до момента са регистрирани 1 813 060 заразени, от които са починали 36 084 души.