Директорът на Националния институт за алергии и инфекциозни болести на САЩ д-р Антъни Фаучи обяви, че САЩ могат да се сблъскат с неблагоприятна ситуация през есенните месеци, ако дотогава не бъде открито ефективно лечение на новия коронавирус (COVID-19), съобщават американските медии.

Фаучи подчерта, че болестта няма просто да изчезне, като добави, че според него "е неизбежно да имаме завръщане на вируса", ако той в даден момент дори изчезне. 

Оръжия плюс безработица могат да увеличат самоубийствата в САЩ

Оръжия плюс безработица могат да увеличат самоубийствата в САЩ

"Ще видим повишени проценти и на домашно насилие, и на насилие над деца"

Отделните щати не трябва да рестартират местната си икономика и работата на компаниите твърде рано, тъй като това би могло да доведе до повторно възникване на същите проблеми, които страната имаше през последните няколко седмици, подчерта Фаучи.

САЩ са начело на световната класация по брой на заразените и починалите от началото на пандемията. Към момента в страната са регистрирани 990 000 заразени с новия коронавирус, от които са починали 56 475 души. В страната са направени общо близо 5 560 000 теста за наличие на коронавирус, което е твърде малко на фона на цялото население на страната, което е над 328 млн. души.

САЩ отчитат 1 млн. заразени с COVID-19

САЩ отчитат 1 млн. заразени с COVID-19

Тревожни данни