Световният фонд за дивата природа (WWF) призовава правителствата спешно да ограничат вредните емисии, за да защитят местообитанията и видовете преди глобалната конференция за климата през ноември, информира ДПА.

"Ако искаме да осигурим бъдеще на някои от най-емблематичните ни видове и местообитания, и всъщност на нас самите, тогава 2021 г. трябва да бъде повратна точка", насотя шефът на WWF Таня Стийл в нов доклад на фонда, в който се подчертават 12 вида, които вече усещат последиците от климатичната криза.

Учени: По-страшно от тръмпизма и Ковид-19 е бъдещото масово изчезване на видове

Учени: По-страшно от тръмпизма и Ковид-19 е бъдещото масово изчезване на видове

Несъответстващи приоритети на правителствата в света и "широко разпространеното невежество" на широката общественост

Пуфините, живеещи на бреговете на Великобритания, пингвините в Антарктида и някои маймуни в Амазонската джунгла са сред тях.

Ефектите от климатичните промени вече се усещат на всеки континент според доклада.

Вече е невъзможно да се ограничи глобалното затопляне до по-малко от 1,5 градуса над прединдустриалните нива без огромни глобални усилия, казват цитирани експерти.

Начинът, по който работи земеделието, трябва да се промени и да се направят инвестиции във възстановяване на местообитанията.

В момента светът се насочва към около 2,4 градуса глобално затопляне до края на века, което би имало катастрофални последици както за хората, така и за природата.

Климатичната среща на високо равнище COP26 трябва да се проведе в шотландския град Глазгоу през ноември, а Великобритания ще бъде председател на събитието.

40% от растителните видове в света има риск да изчезнат

40% от растителните видове в света има риск да изчезнат

Заради унищожаването на природния свят