Украинският президент Владимир Зеленски не се страхува от директен диалог с руския президент Владимир Путин. Украинският държавен глава направи това изявление във вторник в интервю за "Евронюз".

Зеленски посъветва Лукашенко да свика нови избори

Зеленски посъветва Лукашенко да свика нови избори

Украйна следи ситуацията в Беларус

"Не се страхувам от директен диалог с руския президент. Смятам, че това е правилно. Ако имаме възможност да говорим и резултатите от тези преговори могат да помогнат да се приближим до прекратяване на войната.

Путин и Зеленски доволни от нови мерки за прекратяване на огъня в Донбас

Путин и Зеленски доволни от нови мерки за прекратяване на огъня в Донбас

Разговорът се е състоял по инициатива на украинската страна

Това трябва да се направи, независимо от това как реагират различни хора или различни региони. Ако няма диалог, няма да има резултат ", каза Владимир Зеленски.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски призна за липсата на ефективна международна платформа за обсъждане на въпроса за собствеността на Крим, но обяви намеренията си да върне полуострова.

"Ще го върнем обратно. Но няма сериозна и ефективна платформа за обсъждане на този въпрос, с изключение на нашите международни преговори и споразумения с нашите чуждестранни партньори, които доведоха до санкции и натиск върху Русия", каза Зеленски. години не създават солидна платформа, която да повдигне този въпрос. "

Украинският президент Владимир Зеленски призна, че някои държави-членки на ЕС не искат да видят Украйна в Общността.

"Не всички държави-членки на ЕС искат това. Вярно е. Струва ми се, че не са 100% сигурни в Украйна", заяви Зеленски.