Броят на жертвите на коронавируса в Китай се увеличиха до 425, след като властите на провинция Хубей съобщиха за нови 64 смъртни случая, информира Франс прес. Заразените в провинцията са се увеличили рязко с 2345 до общо 13 522. Страните от Г-7 съобщиха, че са се договорили да координират усилията за борба с разпространението на болестта. Ще бъдат съгласувани дейностите по спазване на превантивните мерки, за изследване на новия вирус, в сътрудничество със Световната здравна организация, ЕС и Китай.

В Китай построиха за 10 дни болницата за коронавируса в Ухан

В Китай построиха за 10 дни болницата за коронавируса в Ухан

По-късно тази седмица се очаква да отвори още една болница

В столицата на провинция Хубей - Ухан, откъдето се смята, че е тръгнала болестта, за 3 февруари са регистрирани 48 смъртни случая. Така общия брой на починалите в резултат на пневмонията от новия коронавирус достига 313 само в Ухан. Регистрираните случаи в града нараснаха с 1242 в понеделник, отбелязва БНР.

Китай: САЩ всяват страх за коронавируса

Китай: САЩ всяват страх за коронавируса

САЩ не са предоставили на Китай никаква съществена помощ

В Хърватия туристи от Тайван са носили табели, гласящи "не сме от Китай", тъй като според тях заради страха от коронавируса азиатските туристи са изолирани и местни жители са бягали от тях. Бразилия също е решила да репатрира свои граждани от Ухан и ще обяви извънредно положение в здравеопазването. От китайския град ще бъдат евакуирани между 40 и 55 бразилци, които 18 дни ще останат под карантина във военна база.