Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба в размер на 100 854 лв. на „Куадрант Бевъриджис" ООД.

Припомняме, това е фирмата, организирала играта „Един за всички, всички до САЩ. Най-добрият клас отива в САЩ". Освен глобата е наложена и санкция в размер на 100 854 лв.

КЗК се е самосезирала във връзка с играта на интернет страницата www.all4class.com, проведена в периода 1 февруари - 20 май 2010 г.

Практиката на КЗК при преценка стойността на груповите екскурзии като награди категорично сочи, че се отчита цялата цена на обещаната като награда екскурзия, така както е предложена в промоцията.

В становището на комисията се посочва, че дружеството е нарушило забраната за нелоялно привличане на клиенти с организирането и провеждането на играта. Това е така, защото фирмата е обещала награда, надвишаваща цената на продаваната стока - продукт на марката Пепси с повече от 15 минимални работни заплати за страната.

Общата стойност на седемдневна екскурзия до САЩ за групово пътуване на 28 човека възлиза на 99330,56 лв., посочват от КЗК.

При определяне на санкцията Комисията е отчела факта, че кампанията обхваща целия национален пазар и е насочена към уязвима и неукрепнала социална група, както и оказаното съдействие от страна на ответното дружество.