До края на тази година благодарение на труда и много добрата работа на Министерството на иновациите и растежа ще бъде отпуснат един много голям ресурс - 735 млн. лв. безвъзмездна помощ на микро, малки и средни предприятия.

Това обяви служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев на пресконференция пред журналисти, посветена на представяне на екипа. Негови заместник-министри ще бъдат Надя Христова и Стефан Савов, а шеф на политическия кабинет ще бъде Красимир Якимов

Пеканов забързва темпото по нужните за ПВУ 22 закона

Пеканов забързва темпото по нужните за ПВУ 22 закона

Служебното правителство продължава работата по Плана за възстановяване и устойчивост

От тези 735 млн. лв. - 600 млн. лв. идват по линия на Плана за възстановяване и устойчивост.

5 млн. лв. на ден ще стигат до бизнеса от сектора на микро, малките и средните предприятия - най-уязвимият сегмент в българската икономика. Пулев призова всички микро-, малки и средни предприятия да се запознаят с програмата. Приемливите индустрии са преработвателна промишленост, творческа, научна дейност и управление на отпадъците. Кандидатстването ще бъде само електронно.

Работи се върху това да се отвори нова процедура по Плана за възстановяване в рамките на следващия месец. В нея процедурата е за малко над 30 млн. лв. и фокусът е отново върху микро-, малки и средни предприятия. Работи се усърдно по още две процедури, които да бъдат отворени отново до края на годината с бюджет в размер на 200 млн. лв. Четвъртата процедура по плана, която трябва да се отвори до края на годината е с бюджет до 120 млн. лв. 

Александър Пулев се обяви за по-модерен подход към чуждите инвеститори

Александър Пулев се обяви за по-модерен подход към чуждите инвеститори

Служебният министър на иновациите и растежа обеща приемственост на Лорер

До края на тази година по новата програма за конкурентоспособност ще бъдат одобрени 130 млн. лв.

Над 60 млн. лв. са стигнали до българските хотелиери, които са помогнали държавата с бежанската криза заради войната в Украйна.

"Моята идея и план е да финализирам състава на политическия кабинет и следващата седмица да направим още една пресконференция, на която да ви запозная с приоритетите, които сме си заложили. Те са амбициозни и практични", обясни Пулев.

Той ще запази всички добри процедури и ще се опита да надгради в ресорното министерство. 

Планът за възстановяване е одобрен, а сега накъде?

Планът за възстановяване е одобрен, а сега накъде?

Предстои първата част от него да бъде изпълнена