Кризата е за всички, но тя най-силно се отразява на микро и макоробизнеса. Тази позиция изрази пред БиТиВи председателят на УС на БСК Добри Митрев. По думите му към икономическата криза и здравната криза сега имаме и енергийна криза.

Българската икономика и индустрия оцеляват на ръба, изтъкна той. Ако на запад има рецесия, тя ще дойде и у нас, според него. Трябва да имаме аварийни планове, смята Митрев.

В енергетиката сме на добри позиции, по думите му.

Тристранката одобри с 22% вдигане линията на бедност

Тристранката одобри с 22% вдигане линията на бедност

КНСБ не подкрепи размера на линията на бедност от 504 лева

Опасно е искането на Урсула фон дер Лайен бедните държави да споделят печалбите от енергетиката си с богатите, според него. Богатите страни сами затворили въглищните си централи, припомни Митрев.

Президентът на синдикалната организация КТ "Подкрепа" Димитър Манолов изтъкна, че трябва да се покачат доходите на хората. Това от своя страна помпа инфлацията. За синдикалиста вървим след инфлацията, а не пред нея. Никой не е в безопасност, предупреди Манолов.

Въглищната енергетика в момента ни спасява, изтъкна той и призова да се спре с твърденията, че ще я затваряме. Над 60% от тока получаваме от там, каза синдикалистът. Според него въглищната енергетика може да стане по-екологична.

КНСБ: Следващите 6 месеца ще са тежки, инфлацията ще расте, но по-бавно

КНСБ: Следващите 6 месеца ще са тежки, инфлацията ще расте, но по-бавно

Костов смята, че тази зима ще бъде тежка, но колко време ще продължи кризата