От днес бизнесът може да кандидатства за по процедура "ИКТ решения и киберсигурност" по Плана за възстановяване и устойчивост.

Това е втората процедура, която Министерството на иновациите и растежа (МИР) стартира, и е на обща стойност 30.6 млн. лв.

По нея фирмите ще могат да заздравят системите си за сигурност, сайтове, онлайн магазини, приложения за телефони, IT-системи и дигитален маркетинг. Срокът за кандидатстване по процедурата е два месеца.

По процедурата българските компании могат да получат грантове от 3000 лв. до 20 000 лв., без да се налага съфинансиране.

Руски хакери атакуваха правителствени сайтове у нас
Обновена

Руски хакери атакуваха правителствени сайтове у нас

Всички институционални сайтове вече работят нормално, ДАНС и ГДБОП започват проверка

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев съвместно с министъра на туризма Илин Димитров дадоха съвместен брифинг и проведоха среща с туристическия бизнес във Варна, за да разяснят възможностите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на ЕС към туристическия сектор.

Пулев подчерта, че по процедурата, която отваря днес за ИКТ решения и киберсигурност, могат да кандидатстват и компаниите от сектор туризъм. За тях има и още една процедура - за ВЕИ за собствено производство и съхранение на енергия, с бюджет от 200 млн. лв. Те ще могат да се възползват и от гаранционни инструменти за над 290 млн. лв. за растеж и за енергийна ефективност и възобновяема енергия.