Едни имат мечти и организират вотове. Най-важното обаче, е че вече няма какво да спре магистралата. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който направи първа копка на ЛОТ 2 на магистрала "Марица" от Димитровград до Харманли с дължина 34 километра, информира money.bg.

По думите му с построяването й градовете около нея като Хасково и Димитровград ще процъфтяват. На онези, които искат да свалят правителството, той каза, че настоящите управляващи оставят магистрала с избрани изпълнители и осигурено финансиране.

Стойността на проекта възлиза на над 122 млн. лв. и ще се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Транспорт" 2007 - 2013, като 80%  от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС и 20% са от националния бюджет. Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца.

Днес слагаме начало на строежа на отсечка дълга 34 километра. Другата седмица започва изграждането на още една  - с дължина 33 километра от пловдивското село Плодовитово до Димитровград, на стойност 130 милиона лева, похвали се регионалният министър Росен Плевнелиев и подчерта, че това са общо 67 километра,  за близо 260 милиона лева  - точно толкова колкото са необходими за завършване на „Марица."

Строим магистрали, не защото имаме милиарди, а защото имаме приоритети, заяви той и добави: „Когато дойдохме на власт обещахме три магистрали. Едната вече е готова, работим по другите две. Обещахме 240 километра пътища, ще направим 260. За 20 години всички правителства преди нас направиха само 177 километра."

Плевнелиев подчерта, че строителството на пътища ще гарантира, че България няма да бъде изолирана от глобалната икономика, а добрите шосета ще спасяват човешки животи. „Държавата е коректен партньор, но очакваме и от вас да си свършите работа", обърна се той към работниците във фирмите, които ще строят автомагистралата.