Инспекторите от Националната агенция за приходите (НАП) в Стара Загора селектираха 25 фирми със складове на едро за хранителни стоки, алкохол и цигари и започват ежедневно наблюдение и физически контрол над обектите. Това съобщават от ведомството, цитирани от Радио Стара Загора.

Ще бъдат проверени складовите наличности, фактурите за продаваните стоки, издаваните фискални документи, отчетените месечни обороти през годината, както и трудовите договори на лицата, извършващи търговската дейност.

В случай на констатирани нарушения на данъчно-осигурителното законодателство, освен глобите, на фирмите ще бъдат възложени и ревизии.
През седмицата приключиха и проверките на 18-те фирми собственици на бюра за обмяна на валута в Област Стара Загора.

Инспекторите по приходите не са констатирали нарушения на Валутния закон. Търговците са изрядни и поради факта, че биват проверявани ежемесечно от контролните органи.

В настоящият момент текат съвместните проверки на инспектори от НАП Стара Загора и служители от Инспекцията по труда, продължават наблюденията над търговските обекти и контролът по сигнали на граждани и фирми.