През изминалата нощ в Слънчев бряг са извършени масови проверки на данъчните. Още в първия атракцион те се натъкнали на сериозни нарушения. Предстои да бъдат издадени актове и наказателни постановления, обяви главният инспектор по приходите в НАП-София Емил Дойчинов, цитиран от кореспондентката на БНР в Бургаско.

В този случай данъчните са установили, че не е издадена касова бележка и несъответствие в касовата наличност. При преброяване на средствата била констатирана разлика, която потвърждавала неизваване на бележки в голям размер, обясни Дойчинов.

От своя страна говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров коментира, че основната цел на проверките е да се промени поведението на търговците. Той предупреди, че до края на сезона данъчните и полицията ще направят още минимум 30 000 проверки по цялото Черноморие, включително в Слънчев бряг. Тази година подходът бил съвсем различен спрямо обичайния. Целта не била да се установят възможно най-голям брой нарушители, а спазване на правилата.

До момента по Черноморието са извършени над 2000 проверки. В тях участват над 20 екипа от данъчни инспектори. От началото на съвместните акции по цялото Черноморие оборотът се е повишил с 200 млн. лева.