Вицепремиерът Томислав Дончев отново зове за смяна на икономическия модел.

Мисълта, че сме евтина работна ръка не е решение. Ако не се промени този подход следващите години, много бизнеси ще фалират просто защото няма да са конкурентоспособни, посочи Дончев, цитиран от БГНЕС.

По думите му страната ни е изправена пред 2 големи проблема - демографията и мисълта за ново ниво на икономиката. Пред България имало и два пътя - да не пипаме нищо, което работи добре, или да бъдем по-дръзки във вземането на решения, както се изрази Дончев.

Припомняме, в края на месец август миналата година вицепремиерът отново призова за смяна на модела на икономическото развитие на страната. Тогава той заяви, че старият икономически модел е изчерпан.
Моделът с ниска цена на труда и ресурсите вече е изчерпан, сега трябва да се инвестира във високи технологии и роботизация, защото повишават добавената стойност, посочи тогава Дончев.

Дончев иска нов модел на икономическо развитие

Дончев иска нов модел на икономическо развитие

Старият модел е изчерпан според вицепремиера

Той коментира и напускането на парламента на Цветан Цветанов, както и оставките на Цецка Цачева и двамата зам.-министри след разкритията за апартаментите на властта. Той е на мнение, че в ГЕРБ няма разделение.

"Няма разделение. Няма и различни отбори. В ГЕРБ има само един отбор и това е отбора на Борисов. И за това сме силни. В този отбор, разбира се, има маратонки за дълго бягане, има обувки с високи токчета, имам и, ако е необходимо, подковани ботуши. Имаме всичко в отбора, но сме един отбор", коментира Дончев.

"Освен че всеки ден работи, ние трябва и всеки ден да се борим за доверието. И когато доверието е разклатено или има пукнатина в него, ние трябва да вземем необходимите мерки, за да го възстановим. Затова понякога се налага да се правят жертви, включително трудни, скъпи и болезнени", добави той.

Всеки подобен трус предизвиквал сензационност. Важно било в такива моменти партията да излиза от труса с достойнство, което герберите направили, заключи Дончев.

Незабавно да се отнемат имотите на Цветанов, иска Антон Кутев

Незабавно да се отнемат имотите на Цветанов, иска Антон Кутев

Той не вярвал, че Цветанов ще напусне парламента