До днес е срокът, който млекопроизводителите от гоцеделчевския регион дадоха, за да им бъдат преведени обещаните субсидии.

Това съобщи Илия Кафалов от инициативния комитет на протестиращите млекопроизводители в района, цитиран от БНР.

Той уточни, че днес след изтичането на срока, членовете на млечния борд ще се съберат отново, за да решат какво да предприемат в бъдеще.

Кафалов каза още, че тази сутрин ще бъде направена проверка на сметките на фермерите от района, за да се установи дали те са получили обещаните субсидии.

Фермерите са категорични, че ако парите не са преведени, са решени да се борят докрай, за да получат това, което им се полага от държавата.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще се срещне днес с представители на млекопроизводителите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 10:15 пред главния вход на МВР ще бъдат дадени изявления от участниците.

Млекопроизводителите не са отменили протеста си, предвиден за утре от 12 до 13 ч. на прохода Шипка, заяви Боряна Дочева, зам.-председател на управата на асоциацията на млекопроизводителите. Тя добави, че субсидиите за млекарите са преведени само за март, и то не във всички райони.

Договорката със земеделския министър беше до утре всички да получат субсидиите за март и април. Боряна Дочева смята, че пътуващите през прохода Шипка ще разберат протеста им.

Боряна Дочева каза още, че исканията им са подкрепени и от румънски млекопроизводители.