Реакциите след оставката на енергийния министър не закъсняха. Оставката на Теменужка Петкова е прибързана, е позицията на финансовия министър Владислав Горанов. Той не намира аргументи за тази оставка. По мнението му е странно всеки да носи отговорност за действия и бездействия на приятел. Не виждам нищо укоримо в тази сделка, но това е нейно решение, категоричен е Горанов.

Теменужка Петкова подава оставка след сделката с ЧЕЗ

Теменужка Петкова подава оставка след сделката с ЧЕЗ

Премиерът Борисов ще вземе решение

Финансовият министър вярва на институциите и затова няма притеснение за сделката с ЧЕЗ. Този коментар направи той преди да стане ясно, че Теменужка Петкова подава оставка имено заради нея.

"В тази ситуация има концептуален спор каква е ролята на държавата и дали държавата е по-добър стопанин и трябва ли да купува търговски дружества от пазара. Моят отговор е - не", посочи той. Регулаторите щели да проверят сделката. Мен няма причина да ме притеснява, защото ако има работещи институции, е без значение кое на кого е, подчерта финансист номер едно.

ДАНС проверява сделката за ЧЕЗ

ДАНС проверява сделката за ЧЕЗ

Добрев притеснен, че фирма купува за 300 милиона евро бизнеса на ЧЕЗ - оборот от 2 милиарда лева

Още в периода, за който се заговори, че ЧЕЗ иска да продава своя бизнес в България, тръгнаха приказки от типа национализация или покупка на подобен тип актив, анализира той. Мисля, че държавата е направила своя избор какъв тип икономика да води, заяви Владислав Горанов. Не съм сигурен, че едно предприятие, водено от държавата, ще се справи по-добре от частната инициатива, коментира още той

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов защити Теменужка Петкова. Знам, че Теменужка Петкова няма роднински отношения с Гинка от Пазарджик, заяви пред медиите той след оставката на енергийния министър. Всеки един в България познава много хора, по мнението му.