Протестиращите работници в системата на горското стопанство подкрепят стачката на учителите и непедагогическия персонал. Това се посочва в декларация на работещите в сектора, които ще се включат в Националния митинг в подкрепа на преподавателите. Декларацията е адресирана до премиера Сергей Станишев и беше изпратена до медиите от Единния стачен комитет на горските служители.


Водят се безплодни преговори, манипулира се българското общество, оказва се натиск над стачкуващите, вместо да си зададете всички въпроса - защо стачкува интелигенцията на България, в лицето на българските учители, защо стачкуват изпълнителните, търпеливи и дисциплинирани български лесовъди и горски работници, пише в декларацията.

В документа са посочени исканията на работещите от горското стопанство - подобаваща на труда им и отговорности работна заплата, униформено и работно облекло, отчитане и заплащане на положения извънреден и нощен труд, субсидия от държавата за издръжка на горската стража, ваучери за храна.

Ръководствата на синдикатите в бранша от КНСБ и КТ "Подкрепа" настояват за спешна среща с министър- председателя, на която да представят своите разчети.