Ще сезираме компетентните органи в държавата като прокуратурата и Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС) за случващото се в „Кремиковци".

Това каза Виктор Демянюк - управител на „Ворскла Стийл България".

Според него нередностите в комбината се дължат на лошия мениджмънт на предприятието, който е главният виновник за тежката ситуация, в която е изпаднал „Кремиковци".

„Сега няма да посоча конкретни имена, но на този мениджмънт не трябва да се дават пари и той трябва да работи с вързани ръце и зашити джобове", коментира Демянюк.

Той посочи, че управата на комбината няма интерес от тяхната фирма, защото са свикнали да работят спокойно и да получават четирицифрени заплати.

За периода от 6 август до 17 октомври тази година „Ворскла Стийл" е дала суровина на „Кремиковци" в размер на 188 хил. тона, за което е трябвало да получи готова продукция от 125 хил. тона, а комбината е дал само 82 хил. тона.

Компанията "Ворскла Стийл България" е получила днес нотариална покана от синдиците на "Кремиковци", в която се посочва, че ще задържи всички налични на територията на металургичния комбинат суровини и готова продукция, собственост на фирмата.

По думите на Демянюк „Кремиковци" дължи на „Ворскла Стийл България" сумата от 11,6 млн. лв.
„Ситуацията е следната - няма продукция в „Кремиковци", няма ги и предоставените суровини, а комбината иска доставката на нови суровини", посочи Демянюк.

Според него сценарият за спирането на „Кремиковци" е в ход.
„Все още имам интерес към закупуването на комбината", каза още Демянюк.