В БДЖ има нови управители, съобщиха от държавната компания. Съветът на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД освободи от длъжност управителите на "БДЖ - Пътнически превози" ЕOOД Димитър Костадинов и "БДЖ - Товарни превози" ЕООД Любомир Илиев.

На тяхно място за управители в дружествата са назначени Христо Иванов и Александър Александров.

Новите управители са дългогодишни специалисти в областта на железницата като цялата им кариера е изцяло свързана с железопътния транспорт, информират от БДЖ.

Христо Иванов е магистър по финанси във Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий". Преди това е завършил специалност "Експлоатация на железопътния транспорт" в Техническия университет. Опитът му включва превоз на опасни товари, пътнически превози и организация на превоза при прекъснато влаково движение. До 2012 г. се е занимавал с експлоатацията на цялостната дейност в "БДЖ - Пътнически превози" ЕOOД.

Александър Александров е магистър по "Технология и управление на транспорта" ВВТУ "Тодор Каблешков" и с още една магистърска степен по "Икономика на транспортната фирма". Израства в кариерата от Инструктор в Превозна служба в БДЖ до директор в "БДЖ - Товарни превози" ЕООД.