СДС подкрепя недоволството на работодателите от решенията за промени в осигуровките на "Тристранния съвет", който е заседавал без третата страна -  представителните работодателски организации.

СДС смята, че намеренията за рязко повишаване на максималния осигурителен доход от 2600 на 3000 лв., са недалновидни и ненавременни.

По думите им България от няколко години бележи ръст на БВП и реализира бюджетен излишък, но към края на годината той стопява до няколко стотици милиона лева, защото се покриват "много належащи нужди", и то без санкцията на парламента.

Работодателите притеснени от тайни преговори за промени в осигуряването

Работодателите притеснени от тайни преговори за промени в осигуряването

Настояват за среща с министър-председателя и още двама министри

Според тях управляващите не желаят да следват практиката на развитите пазарни икономики - когато има ръст да се намаляват данъците и подоходното облагане, а не да се увеличават.

Те са категорични, че скокът, който се предвижда в максималния осигурителен доход, е много голям и това ще засегне квалифицираните и добре платени специалисти.

Работодателите против нови здравни вноски

Работодателите против нови здравни вноски

Според тях не трябва да се наливат пари преди реформа

Те допълват още, че това ще попречи на тези, които живеят и работят в чужбина, да се върнат в България и ще доведе до изтичането на квалифицирана работна ръка към богатите европейски държави.

Според СДС освен, че има срив в инвестициите, вече е налице и напускане на инвеститори.

СДС не споделя твърденията, че за всичко са виновни работодателите и затова застава на тяхна страна, като определя намеренията на управляващите за пореден удар върху работодателите.

Скокът на максималния осигурителен доход е справедлив, отсече Калфин

Скокът на максималния осигурителен доход е справедлив, отсече Калфин

Според него това е по-справедливо за работодатели и работещи