Конкуренцията и свободната търговия не би трябвало да се ограничават с административни мерки. Подобен подход би довел до недопускане до пазара на малки и средни предприятия, което би нарушило основни правила на ЕС и би задълбочило икономическите проблеми в основни региони на страната.
Това гласи позиция на КНСБ за проектозакона за административно регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

От КНСБ настояват законопроектът и оценката на въздействието му да бъдат обсъдени на заседание на Националния икономически съвет към МС.

Политиката по отношение на горивата засяга както икономиката на страната, така и жизнения стандарт на всички българи.

Ревизоро иска по-строг контрол върху петролния бранш

Ревизоро иска по-строг контрол върху петролния бранш

Звено към министъра на икономиката да регулира икономическите дейности

В същото време новият проектозакон създава нова философия на цялата търговска верига - от производството до търговията с нефтопродукти. Това може да се отрази сериозно върху приходите в държавния бюджет и благосъстоянието на всеки един българин, смятат от синдикалната организация.

КНСБ подкрепя основната философия, заложена в проекта - да има ред на пазара на горива в полза на фиска и данъчните приходи в държавния бюджет.

7000 нерегистрирани бензиностанции преброи Емил Димитров-Ревизоро

7000 нерегистрирани бензиностанции преброи Емил Димитров-Ревизоро

С приемането на новия закон бензиностанциите трябва да се регистрират до 6 месеца

"Нашето становище винаги е било срещу сивата икономика, която ощетява коректния бизнес и ограничава възможностите на държавата да отдели средства за увеличение на социални разходи, заплати и пенсии", пишат от организацията. Те призовават да се отчита и ефекта на проектозакона върху малкия и средния бизнес и особено върху земеделието, което е основна част от икономиката на страната.

Порожанов: Представете си комбайн как влиза 3 пъти в бензиностанция да зареди

Порожанов: Представете си комбайн как влиза 3 пъти в бензиностанция да зареди

Уволняват шефа на БАБХ-Кюстендил заради бедстващите коне

Припомняме, законопроектът за горивата, внесен от депутата от ОП Емил Димитров-Ревизоро, предизвика остри спорове в парламентарните комисии. Целта на проекта, според Димитров, е да излязат на светло всички бензиностанции. В същото време се въвеждат изисквания, които биха затруднили земеделските производители. Това обедини фермерите, които планират да излязат на протест със земеделска техника на 3 април.

На обсъждането му в икономическа комисия на НС на 28 март проектът бе отхвърлен.

Икономическата комисия се въздържа на предложенията на Ревизоро

Икономическата комисия се въздържа на предложенията на Ревизоро

Между 30 и 50 хил. бензиностанции не се контролират според Ревизоро