Има изследвания на европейски застрахователни компании, които предупреждават, че това отвратително състояние на БДЖ и на железопътната инфраструктура може да доведе до много много по-тежки трагедии.

Това каза Румен Ангелов от БНС, който е и член на временната парламентарна комисия за разследване на инцидента с пожара във влака София - Кардам.

Това, което се случва в момента, ме води до мисълта, че нещата вървят към „заглъхване", коментира той в интервю за БНР. По думите му до разкриване на самата причина за пожара ще се достигне.

„Но причината за възникването на пожара и причината, довела до катастрофата, защо е станала тази трагедия, са две различни неща", допълни Ангелов.

Според него не се работи по втората причина и по това как да не се повтарят такива инциденти.

Това се скрива и не се работи в тази посока", каза депутатът и обясни, че той и колегите му все още далеч от конкретни изводи, тъй като първоначалната експертиза е дала повод за много нови въпроси. Тези въпроси са зададени към експертите и от прокуратурата.

Няколко пъти няма съвещания на комисията, не се говори нищо съществено, когато депутатите се съберат, допълни още Румен Ангелов.

Според него двумесечният срок за работа на комисията, който изтича днес, най-вероятно ще бъде удължен.