Канцерогенни козунаци са се появили на пазара, пишат всекидневниците.
Според варненският в. "Народно дело" некачествената стока е внос от Италия.
Опасният за здравето козунак се продавал в търговската верига, предупреждава председателя на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Иво Бонев, цитиран от Радио Варна.
Трайността на изделието била цели 4 месеца.
Според хлебопроизводители заради купищата консерванти в продукта дори той дори не представлявал интерес и за микроорганизмите.
Никой обаче не съобщава нищо за фирмата, която предлага опасният продукт.
Очаква се около Великден цената на козунака да е около 5 лева за разфасовка от 800 грама.
400 грама козунак ще се предлага за сумата от 3 лева.
ursula
на 16.04.2008 в 19:22:47 #12Ми чи как нема да направът и канцерогенни кузанъци. Как мислитъ вие се преглъща онава 25 годишно мисо дето го хванаха на границъта преди години - ми с кузънъка евстесвтено

veso_t
на 16.04.2008 в 16:34:13 #11я по-добре да каже за консервантите в хляба
котка
на 16.04.2008 в 14:09:11 #10че те повечето продукти на пазара са вредни, от неестествено червените ягоди през януари, до кренвиршите, съдържащи предимно соя, субпродукти и смляна козина. а кво да кажем за прясното мляко, което не се вкисва по 6 месеца - и то ли е дело на вражески италиански производители едва ли цял свят ще яде канцерогенни италиански козунаци, само наште юнаци хлебопроизводители се сетили да ни предупредят колко са опасни
nono
на 16.04.2008 в 12:36:06 #9Лошата антиреклама се оказва най-добрата реклама!
T1000
на 16.04.2008 в 12:18:40 #8сега пък козунаци от Италия. да ви таковам и италианските козунаци да ви таковам
T1000
на 16.04.2008 в 12:17:23 #7само си пробутват чуждите боклуци на напия пазар-същата история,като с прокисналата американска царевица.съсипаха хубавото родно производство и сега ядем канцерогенни зеленчуци и картофи от Турция,боклуци от Гърция и Италия и генно-модифицирани ла*на от САЩ.Супер сте,нямам думи.Ще ми предлагат и картофи от Египет,няма ли български картофи бе,да ви е*ба майката.

T1000
на 16.04.2008 в 12:13:23 #6Е най-важното не се казва,както винаги,мама му стара
КАЖЕТЕ ИМЕТО НА ФИРМАТА 
Бойчо
на 16.04.2008 в 11:15:12 #5Абе глупости. Това са спекулации на нашенските мошеници и боклуци наречени кой знае защо "търговци и производители". На италианците им били канцерогенни козунаците, пък на нашите изверги и кожодери, дето за едно левче печалба в повече човек затриват не са.
Боклуци скапани и елементарни мошеници. Да започнат вече да работят по европейски и да се конкурират с качество и цени, а не да правят цигански номера, че повече няма кой да им се върже на тъпотиите.
rusa
на 16.04.2008 в 10:56:57 #4Лошо, лошо... Първо италианските евтинки вина се оказаха пълен химикал, сега пък и козунаците. Освен наистина да се запрятаме и да си ги правим в къщи, ама много разправия
nono
на 16.04.2008 в 10:11:48 #3Трябва да предупредите целия свят за италианските козунаци и да го навиете да купува български,ама не е много сигурно,че ще се получи!
niknik
на 16.04.2008 в 09:54:34 #2То май почти всички сладкиши на пазара са една стока.Само като видш ,че годността му е 4-5месеца трябва да е ясно,че е тъпкано с консерванти.Затова хващайте миксерите и баркайте от мамините сладкиши.Може да не е много по -ефтино,но със сигурност ще ви е по-вкусно.
ilieff
на 16.04.2008 в 09:38:22 #1А може и родните производители да ги е страх от по-евтините италиански козунаци и какво, какво... да пуснем едно слухче, че козунаците са канцерогенни. Може и да са... ако ям такива козунаци в продължение на години. Но от един козунак, едва ли...