"Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня". Това заяви в ефира на bTV министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той е категоричен, че няма държава, приела еврото, която сега да се оплаква. "Не считам, че животът ще поскъпне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега. Ще има много повече ползи за нас", смята мин. Караниколов.

До месеци ЕК решава за България и еврозоната

До месеци ЕК решава за България и еврозоната

Присъединявайки се към еврозаната, България трябва да влезе и в банковия съюз и акцентът е върху процесите във финансовия сектор

По негово мнение влизането в еврозоната ще донесе много ползи и за големия бизнес. Това ще привлече и повече инвестиции у нас.

Безработицата спада. Караниколов изтъкна, че процентът на безработните продължава да намалява. "Безработицата е 5,2%, това е рекорд", заяви той. Караниколов се позова на данни, според които средната работна заплата в страната се е повишила с 11%. Борбата за квалифицирани кадри продължава, обясни той.

Караниколов защити провежданата икономическа политика

Караниколов защити провежданата икономическа политика

Изтъкна законите за борба с корупцията и насърчаването на инвестициите

"Това ще го видят и всички други българи в чужбина, че нещата тръгват нагоре", оптимист е министърът на икономиката. Управлението полага много усилия, за да елиминира дисбаланса в доходите, смята мин. Караниколов.

"България е демократична държава, всеки българин има право да посещава такива страни - това е негово решение, негово право". Това беше коментарът на Емил Караниколов по повод на посещението на лидера на "Атака" Волен Сидеров в Крим.

Караниколов се припознава в българската позиция за Крим. "Тя е ясна и трябва да се спазва", категоричен е Караниколов.