"Още нищо не можем да кажем (за мерките в размер между 1,5 и 2 милиарда лева, за които обяви вицепремиерът Асен Василев). Това каза след заседанието на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански.

"Не са готови, не са във финален вариант. Трябва да работим още по тях", фактически опроверга думите на коалиционния си партньор Асен Василев финансовото острие на партията на Слави Трифонов.

Час по-скоро. Това е реално нужният и желан от обществото срок да бъдат приети стъпки за справяне с кризата. "Въпросът е, кога ще бъдат приложени", подчерта Каримански.

Асен Василев обеща милиарди за добри антикризисни мерки

Асен Василев обеща милиарди за добри антикризисни мерки

До седмица ще станат ясни

А откъде ще бъдат взети въпросните пари - най-вероятно от излишъците, които се трупат в бюджета, конкретизира още народният представител. Каримански бе критичен още - към момента се обсъждали само общи рамки, без да има конкретика. "Затова не сме полезни в момента, и аз няма да съм полезен за вас в момента", обърна се към представителите на медиите той. А що се отнася за Плана за приемане на еврото, която точка бе първоначално входирана, а след това оттеглена от дневния ред на заседанието на Министерски съвет предишната седмица, депутатът отново настоя - такава стъпка следва да се направи след широко обществено обсъждане.