Комисията по бюджет и финанси работи със сериозна мобилизация, за да може максимално бързо да придвижи актуализацията на държавния бюджет, както и фискалните рамки на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), така че те да влязат в сила от планираната дата - 1 юли.

Това увери в кулоарите на парламента депутатът от "Има такъв народ" и председател на Комисията по бюджет и финанси в НС Любомир Каримански.

"Така е направен графикът на Комисията по бюджет и финанси, че да приключим с трите бюджета до 29 юли. Т.е. до 1 юли ще има актуализиран бюджет", увери той.

Увеличението на пенсиите ще се забави

Увеличението на пенсиите ще се забави

НОИ няма техническа възможност

"Аз ще направя всички усилия, казвам го пред всички. Ще работим и в събота, лично аз ще работя в неделя, с колегите от комисията ще продължим в понеделник. Така че, във вторник да има извънредно заседание, като се гледат в пленарна зала бюджетите на ДОО и НЗОК, а в сряда да приключим с държавния бюджет", добави народният представител.

Каримански призова още - депутати и министри да не се упражняват с обвинения и прогнози, че бюджетът няма да бъде приет. 

А що се отнася до пенсиите - дори да има забавяне с повишаването им от 1 юли, то пенсионерите ще получат полагаемите им се средства със задна дата.

В петък следобед пък Комисията по бюджет и финанси заседава извънредно, за да разгледа на второ четене бюджетите на ДОО и НЗОК.