65% от дълготрайните стари задължения на „Кремиковци" са уредени.
Това се казва в съобщение на дружеството до медиите.

Във връзка с преговорите с БДЖ, от Кремиковци беше сметнато за необходимо да бъдат положени всички усилия в достигането на благоприятно разрешение, заявяват от металургичния комбинат.

Новоназначеният изпълнителен директор на дружеството Джаганадам Гунтупали е наредил да бъдат платени настоящите услуги, уредени са диспутите във връзка със стари плащания, които бяха предявени като неплатени повече от 6 месеца, чрез юридически одобрен механизъм са били уредени повече от 50% от неизпълнените, -Кремиковци е покрил свои стари плащания с 2 млн. лв. от паричния си поток.

Бизнесотношенията на Кремиковци с неговите партньори винаги са били взаимноизгодни, се зявава в съобщението.
Кремиковци оценява партньорствата си и винаги ще има за цел да разрешава въпросите си по начин, който няма да бъде в ничий ущърб, заявят още от дружеството.
Кремиковци осъзнава своите отговорности и от негова страна са предприети всички необходими постъпки, въпреки че финалната дължима сума не е договорена.

На проведената среща между ръководствата на "Български държавни железници" ЕАД и металургичния комбинат "Кремиковци" е постигната договореност за схемата на изплащане на задълженията на комбината към железопътния превозвач.

Срещата между мениджърските екипи на двете компании се проведе при заместник-министъра на транспорта Георги Петърнейчев.

"Български държавни железници" ЕАД възстановяват превозите за "Кремиковци" от 17:30 ч. днес.