Голяма френска строителна компания заявила голям интерес към Летище Горна Оряховица и декларира пред Mинистерството на Tранспорта че е готова да инвестира, и да бъде новия концесионер.

Cтроителната компания вече e подала документи в Министерството на Транспорта за интереса си за вземане на концесия на Летище Горна Оряховица

Kомпания е заявила, че ще направи рехабилитация на пистата, ще оборудва порта с нова техника и ще построи специален VIP терминал, в плана влиза технически център за частни самолети за модели видове "Cessna, Embraer, Bombardier", частно училище за пилоти и за подготовка на парашутисти, и най-важното за да се грижи за развитието на летището за следващите години и да развие бързо редовни линии от и до Горна Оряховица

Компанията притежава вече флота от частни самолети Cessna Citation 500, Embraer 100 и Embraer 145 (49 места), строителната компания също така притежава акции в компания, която продава частни самолети.

Преди известно време компанията се интересуваше първото от летище Стара Загора коeто е в критично състояние и трябва да се инвестира 50 милиона евро след изчисленията, срещу 4 милиона евро за летище в стандарта като Горна Оряховица.

Летище Горна Оряховица е с обща площ 2 115 405 кв. м, намиращи се в местността Ашова, построените върху поземлените имоти сгради, както и сградите, съоръженията и оборудването, които ще бъдат изградени и/или монтирани от концесионера на негов риск и с негови средства.  Концесията се предоставя за срок от 35 години.

Потенциалният концесионер трябва да покрива критерия за подбор по чл. 26, ал. 1 от Закона за концесиите „Икономическо и финансово състояние" и да има регистриран основен капитал не по-малко от 1 милион евро, а размера на балансовата стойност на активите не по-малко от 5 милиона евро.