Очаква се спад в цената на горивата. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Божидар Лукарски след  подписване на ново финансово споразумение за евросредства, предназначени за малките и средни предприятия.
Очакваното ценово понижаване ще доведе до по-сигурна икономическа среда, доволен е Лукарски.

Икономист №1 коментира лаконично и спрените от премиера обществени поръчки, като подчерта, че действията на Бойко Борисов ще доведат до повече яснота и прозрачност. Провеждането на същите процедури наново по новия Закон за обществените поръчки ще гарантира предвидимост, защити действията на началника си Лукарски.

По думите му, кризата по гръцката граница още не е приключила. Макар блокади в последните дни да няма, Лукарски още е нащрек. Министърът гарантира, че ще задействаме нужните процедури, дори по съдебен ред, срещу южната ни съседка.

Той припомни, че преди десетина дни прогнозирал около 10 милиона лева загуби от блокадите, които попречиха на българските превозвачи. Окончателни разчети за загубите, които страната ни е претърпяла, още няма, обясни финансовият министър.