„Метро Кеш енд Кери" ЕООД окончателно потвърди решението си да се включи като акционер в дружеството за събиране и оползотворяване на отпадъци от електронната и електротехническата индустрия „Елресурс"АД.

Това съобщи по време на проведената работна среща късно снощи между БСК и „Метро Кеш енд Кери", генералният директор на търговската верига Берт Ван Дер Велде.

Постигнато бе споразумение между двете организации за подписване на договор за съвместна работа в това направление в близките дни.

Припомняме, че 28 компании от електрониката и електротехниката, както и браншови и работодателски организации учредиха акционерното дружество "Елресурс" с предмет на дейност: управление на дейностите по разделно събиране, рециклиране и оползотворяване на отпадъците от излязло от употреба електронно и електротехническо оборудване.

Друга задача на дружеството е осъществяването на екологични проекти и дейности за изпълнение на общински, регионални, национални и международни програми за управление на дейностите по оползотворяването на отпадъците от тази индустрия.