Към настоящият момент основното внимание на ръководните органи на „Кремиковци" е насочено към стабилизиране на комбината, заяви изпълнителният директор на компанията Вилас Джамнис по време на проведеното общо събрание на акционерите. Всички останали проекти на комбината са с по-дългосрочна реализация и не са приоритет към момента.

Изпълнителният директор заяви, че пласирането на облигационната емисия в размер на 325 млн. евро е извършено успешно, в резултат на което са изплатени 113 млн. лв. дългове към държавата.

За изминалия месец металургичният комбинат е реализирал печалба в размер на 5 млн. долара, като до третото тримесечие се очаква показателите да бъдат още по-добри, допълни Джамнис.

През 2005 г. „Кремиковци" в произвело 1,389 млн. тона сурова стомана, или с 3% по-малко, спрямо 2004 г. Реализираната продукция за 2005 г. е 1,003 млн. тона, срещу 1,127 млн. тона за година по-рано.

Ръководството на комбината се похвали, че е въвело нова система за стимулиране на персонала - 60/20/20, съответно количество/себестойност/качество, въз основа на която се забелязва повишена производителност.

Припомняме, че компанията успя да се споразумее със синдикатите за увеличаване на работната заплатата с 5%, както и 0,75 лв. на ден повишение на полагащите се на работниците дневни пари за храна.